Speaker

Siniša Drobnjak

CV

I was born in 1970. in Zagreb. After finishing Mathematics high school, I studied at the Faculty of Electrical engineering and Computing, where I got my Masters degree in Biomedical engineering.

I got my first employment at Siemens medical department, where I specialized in digital x-ray technology for operating rooms.

In 1995. I founded my first company, S.D. Informatika ltd. with the mission of creating the best dental management software. I still serve as a CEO of this company, working on bringing this dream to reality.

In 2008. I have founded my second company, S.D. Informatika ltd. in Bosnia, which is one of the leading companies for distribution of premium dental products. This company has 100% female employees.

In 2011. I help founding Dentalni megastore ltd., which distributes premium dental products in Croatia.
In 2015. I have finished “Oxford Blockchain Strategy programme” at Said Business School, University of Oxford.

In 2017. I started my 3-year professional leadership and business education with the “Mastery University” programme, organized by Tony Robbins International company, where I reached the level of assistant trainer.

From 2019. I am lecturing on business and coaching business owners on how to increase the value of their business.

I am a proud father to an amazing young girl and a passionate guitar player in the “Voodoo Ramble” blues band.

Story

Upravo sam dao otkaz na odlično plaćenoj poziciji u međunarodnoj korporaciji. Predsjednik uprave je negativno odgovorio na sve moje zahtjeve koje sam iznio na sastanku, u namjeri da nastavim svoje napredovanje kao mladi inženjer biomedicine unutar rastuće tvrtke.

Odlučio sam da je vrijeme da krenem dalje. Vratio sam se za računalo i nastavio raditi na softveru koji sam pisao za diplomski rad na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Misija je bila razviti program za vođenje stomatološke ordinacije i pokrenuti svoj vlastiti biznis.

Cijelu ušteđevinu koji sam stekao na sada već prošlom poslu, uložio sam u osnivanje tvrtke i prezentaciju svog novog programa u najboljem hotelu u Zagrebu. Kako se približavao početak moje prezentacije, dvorana se polako počela puniti potencijalnim kupcima. Iako uzbuđen zbog dobrog odaziva, bio sam vidljivo nervozan. Naime, nisam nikada održao ni jednu prezentaciju u svom životu, a LCD projektor na kojem sam sve prezentirao bio je posuđen.

Devedesetih godina hoteli nisu imali projektore u svojoj ponudi i samo sam sretnim spletom okolnosti uspio posuditi jedan - problem je bio u tome što je projektor vrijedio više od moje cijele tvrtke. Drugim riječima, nisam si mogao priuštiti ni najmanju grešku.

Kad se dvorana napunila do kraja, krenuo sam s prezentacijom programa. Zbog prevelikog stresa se ne sjećam detalja same prezentacije, ali se sjećam osjećaja ogromnog olakšanja kad sam je završio - želio sam vjerovati da je upravo taj trenutak bio početak mog uspjeha.

Nakon par pitanja iz publike, pozvao sam sve prisutne na malu zakusku i čašu pića.

Još uvijek uzbuđen od cijelog događanja, čekao sam da mi netko priđe i naruči program. Ali to se nije dogodilo.
Nakon zakuske svi su se prisutni polako razišli, a ja sam upravo potrošio svu ušteđevinu bez da sam prodao i jedan program.

Morao sam se vratiti svojim roditeljima koji su nastavili financirati moje osnovne životne potrebe, najbolje što su sa svojim radničkim plaćama mogli. Tjedni su prolazili u agoniji neuspjeha, sumnje u moju odluku i vlastite sposobnosti.

Neću nikada zaboraviti što mi je moja majka u najboljoj namjeri jednom prilikom tada rekla: “Nisi smio dati otkaz. To ti je bila najveća greška.” Tada sam joj zamjerao, ali iz današnje pozicije je kao roditelj razumijem - uvijek želimo najbolje za svoje dijete.

Nastavio sam programirati i usavršavati program na radnom stolu koji sam napravio od starih cigli i odbačenog prozorskog stakla - nisam imao novaca ni za pravi stol. Taj će me stol pratiti prvih nekoliko godina moje poduzetničke karijere.

I onda je jednog dana zazvonio telefon. Stomatolog iz Samobora. Bio je na prezentaciji. Želi program i ima prijedlog - spreman mi je kupiti dio kompjutorske opreme koji mi je potreban, u zamjenu za program.

Prihvatio sam ponuđenu priliku bez razmišljanja i nakon par minuta razgovora dogovorili smo se da mi kupi brži i veći tvrdi disk.

Bila je to moja prva transakcija. Moj prvi isporučeni program i prvi korisnik.

Rezultat te zamjene i tog tvrdog diska, dvadeset i šest godina kasnije je činjenica da smo sa svojim programom prisutni u gotovo 1.000 ordinacija u dvije države, sa najbolje ocjenjenom korisničkom podrškom i jednim od najzastupljenijih programa na tržištu.